уторак, 17. новембар 2009.

Sargarepica i piletina iz kese


Jedan predlog za brz, ukusan i zdrav rucak...
Sargarepica ili cuspajz od sargarepe :)

Sastojci za 4 osobe:
500 gr sargarepe
malo ulja
1 glavica crnog luka
malo secera
1 kasika Vegete
po potrebi mlake vode

Priprema:
Sargarepu ocistit i iseci na kolutove. Na malo ulja proprziti iseckan luk i dodati sargarepu. Najpre posuti sargarepu sa malo secera da bi ostala staklasta, a zatim dodati vegetu.Po potrebi dolivati vodu i dinstati sargarepu dok ne odmekne. Obicno je to oko 30 minuta na nizoj temperaturi. Posuti brasno po sargarepi, dobro promesati i iskljuciti ringlu. Sargarepa neka ostane jos 5-10 minuta na ringli. Jelo ima gustinu variva bez mnogo tecnosti. Sluziti uz meso ili ribu…

Mi volimo uz sargarepicu piletinu i ovog puta su mi posluzile "Fino" kese za pecenja.
Uzeti batake, dobro ih natrljati zacinom i senfom i ubaciti u kesu. Doliti malo vode, oko 0,5dl, zatvoriti kesu, staviti u pleh bez tecnosti i masnoce i peci na 200 stepeni dok ne porumene bataci. Na kraju pecenja otvoriti kesu i servirati ukusnu piletinu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...