уторак, 03. новембар 2009.

Starinska proja



Kad krene jesen i sezona kiselog kupusa, pocinjem kuvanje jela od njega...
A uz to, najbolje se slaze ova jednostavna i ukusna proja.
Koristim belo kukuruzno brasno sa potocare.


  POTREBNO:

300 g kukuruznog brasna s potocare
500 ml mlake vode (koristim kiselu vodu)
1 jaje (da bi bolje vezalo brasno)
1 kasicica praska za pecivo
1/2 kasicice soli
malo ulja (oko 3 kasike)

   PRIPREMA:

Od svih sastojaka napraviti testo malo gusce nego za palacinke.
Sipati u podmazan pleh, trebalo bi da je sto tanja proja, i peci na 220 stepeni oko 20 minuta.
Korica po vrhu treba da je zlatno zute boje.

Izvaditi proju iz pleha, blago poprskati hladnom vodom i uviti je u cistu kuhinjsku krpu.

Prohladiti je i sluziti mlaku uz podvarak ili svadbarski kupus.