понедељак, 14. децембар 2009.

Domaci keks


Kako se blize praznici,
secanje me vraca u detinjstvo i
miris maminih keksica golica cula...

Ovo je stari recept za najlepse domace kolace,
bez puno sastojaka, a miris i njihova prhkost
vas nece ostaviti ravnodusnim :)))

Potrebno je:
250g margarina ili butera
200g secera
3 zumanceta
5 kasika mleka
narendana limunova korica/ od pola limuna/
2 kesice vanilin secera
1 kesica praska za pecivo
500g mekog brasna

Priprema:
Margarin ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi.
U sud za mesenje staviti margarin i
secer i penasto umutiti. Dodati
ostale sastojke i na kraju polako
dodavati brasno i umesiti glatko testo.

Na pobrasnjenoj podlozi rastanjiti testo
na debljinu od 0,5 cm i modlicama
vaditi zeljene oblike.

Slagati keks na pek papir koji ste stavili
na dno pleha. Zagrejati rernu na 180 stepeni
i peci keks do blago rumene boje.

Posluzivanje:
Ako volite cokoladni keks, mozete u pola testa staviti 1 kasiku kakaoa.

3 коментара:

  1. Draga moja, pa nisam ni znala da imas blog...vidim da cu morati da sve lepo natenane pregledam...keksici su pravi praznicni!;)))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala...Nama omiljeni keks za grickanje..Lako se napravi, a uziva dugo :)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...