среда, 16. децембар 2009.

Kuvano vino


Pravo je vreme za kuvano vino:
napolju sneg veje, sezona je raznih virusa
i treba cuvati zdravlje..

Potrebno je:
2,5 dl crnog vina /Zdrepceva krv i sl./
2 dl vode
2 kasike zutog secera
10 klincica/karanfilic/

Priprema:
U dublji sud ili dzezvu pomesati
vino i vodu, dodati secer i
klincice i staviti na ringlu da
prokljuca. Kad pocne da kljuca
ostaviti da vino "baci" 5-6 kljuca,
u otvorenom sudu i sluziti kuvano vino
dok je jos toplo.

Posluzenje:
Odnos vina i vode menjati po potrebi..Kod nas ovo vinu piju i mladje osobe i zato je takav odnos. Obavezno staviti klincice i prokuvati u otvorenom sudu da malo ispari alkohol, a i vi cete se bolje osecati...Nece vas boleti glava :)))

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...