среда, 09. децембар 2009.

Vinski gulas s njokama od krompira




Vec dugo imam ovaj recept u svesci,
ne znam gde i kada sam ga zapisala,
i sad je stigao na red za isprobavanje…

Za sve koji vole ovakva jela, moja topla preporuka, treba ga probati :)))

Sastojci

Njoke:
1 kg krompira
250 g ostrog brasna
1 jaje
malo soli
voda za kuvanje

Gulas:
1 glavica crnog luka
500 g junetine
1 sargarepa
1 dl belog vina
1 dl kuvanog paradajza ili 1 svez paradajz
1 paprika sveza
po ukusu vegete, origano, beli luk
i malo brasna
malo ulja

Priprema:
Krompir skuvati u ljusci, oljusti ga i ispasirati kao za pire.

Dodati ostale sastojke i umesiti testo.

U sud sa kipucom vodom spustati njoke koje zagrabite kasikom.

Kuvati ih dok ne isplivaju po povrsini.

Za gulas na ulju prodinstati luk, dodati iseceno meso i sargarepu, papriku i paradajz isto iseci i sve zaliti vinom.

Dinstati dok meso ne odmekne.

Po potrebi dolivati vode.

Na kraju zaciniti po ukusu, dodati paradajz sok i, ako treba, malo brasna da sve dobije gustinu gulasa.

Gotov gulas servirati uz njoke.

Posluživanje:
Mi smo uzivali u mirisnom gulasu i neznim njokama…

3 коментара:

  1. jafi,ovo je odličan recept,i ja slično kuvam,praviću njoke po tvom receptu,jako lepo izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  2. Njoke su vazdusaste i odlicno se slazu uz gulas. Hvala :)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...