понедељак, 11. јануар 2010.

Keks torta II


Prva torta koju sam napravila, jos u srednjoj skoli,
bila je keks torta. Brzo se pravi, a ne trazi neko
veliko umece i iskustvo.
Sada je pravim uvek kad je se zazelim, a moji ukucani
se ne bune :)))
Ova je sa ukusom kafe i cokolade...

Potrebno je:

1 kg keksa "pti ber"
250 g butera
250 secera u prahu
3 jajeta
150 g cokolade za testo
250 ml mleka
2 kasicice nes kafe
150 ml crne kafe

Priprema:

1. Belanca odvojiti od zumanaca
i umutiti u cvrst sneg.

2. Posebno sjediniti buter i secer
u prahu i umutiti mikserom.
Dodati otopljenu cokoladu,
zumanca i dobro sjediniti.

3. U umucenu smesu dodati sneg
od belanaca, nes kafu i polako
promesati varjacom kako bi se
dobila ujednacena masa.

4. Posebno sjediniti skuvanu crnu kafu
i toplo mleko.U pripremljeni rastvor
nakratko umakati keks i slagati ga
u odgovarajucu tepsiju dok se ne
prekrije dno.

5. Keks premazati sa malo pripremljenog
fila i prekriti drugim slojem natopljenog
keksa. Postupak ponavljati dok se ne
potrosi materijal.

6. Gotovu tortu premazati ostatkom fila
i ukrasiti po zelji.


Tortu napraviti jedan dan ranije, dobro je
rashladiti i uzivati u ukusima :)))