четвртак, 04. фебруар 2010.

Hlebna pita





Uvek se trudim da nam ne pretekne, ali kad ga ima vise, hleb iskoristim do poslednje mrvice...
Ovo je jedan od takvih recepata..:)))

Sastojci za 4 osobe:

4-5 kriski starog hleba
1 dl mlakog mleka
2 dl kis. vode
2 jajeta
malo soli
1/2 kesice praska za pecivo
3 kasike ulja
7 kasika ostrog brasna
50 gr Feta sira
50 gr seckane salame
50 gr rendanog trapista
8 komada iseckanih zel. maslina

Priprema:

Kriske hleba natopiti toplim mlekom
i viljuskom dobro isitniti hleb.
Mleko ne cediti!!!

Dodati redom ostale sastojke i
usuti u brasnom podmazan okrugli pleh.

Ostaviti 10 minuta da stoji i
za to vreme zagrejati rernu na
200 stepeni i sloziti pitu.

Peci je oko 30 minuta.
Probati cackalicom da li je do
dna pecena.

Ako vam je smesa lepljiva,
slobodno dodajte jos malo
starog hleba, ali onako suvog..
Kad sve to sjedinite bice rastresita
masa koja ce lepo rasti i ispeci se :)))


Sluziti malo prohladjenu uz jogurt.

Posluživanje:
Dobra je i prohladjena, a i kad prenoci.

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...