понедељак, 22. фебруар 2010.

Lazanje sa piletinom


Ideju za ove lazanje dobila sam listajuci casopise sa italijanskom hranom..U osnovi su Toskanske lazanje, ali ja sam napravila izmene i svi smo bili zadovoljni

Sastojci za 4 osobe:

1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju
300 g pileceg belog mesa
200 ml neutralne pavlake/ vrhnja/
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
2 korena sargarepe
200 g trapista
so, suvi biljni zacin po zelji
ulje po potrebi
100 ml kecapa

Priprema:

Piletinu iseci na kockice, sargarepu
narendati i sve to zaciniti po ukusu..

Zacinjenu piletinu prodinstati na
ulju oko 5 minuta.

Nakon toga piletinu preliti
mesavinom pavlake i pustiti
da malo krcka dok se ne
zgusne.

Pravougaonu vatrostalnu
posudu premazati uljem i
slagati lazanje.

Preko svake kore staviti fil
od piletine i pavlake, preliti
sa malo kecapa i tako
uraditi sa svim korama.

Po vrhu obilno posuti
narendanim trapistom, prekriti
alu -folijom i peci 45 minuta
na 200 stepeni.

Nakon tog vremena skinuti
foliju i peci jos 5 minuta da
se dobije lepa korica.

Posluživanje:
U originalnom receptu je trebalo 4 sargarepe i 500 ml neutralne pavlake i sve to bez kecapa..Nama je to bilo previse belo i dodala sam kecap i time su lazanje dobile divan spoj ukusa..

3 коментара:

  1. Uglavnom radim sa svinjskim mesom,ali moram priznati da je sa pilećim,barem meni upola ukusnije!

    ОдговориИзбриши
  2. Mi sa svinjetinom ne volimo, mnogo mi je masno i tesko..Ali, ove su bas dobre :)))

    ОдговориИзбриши
  3. ja često radim sa piletinom i stvarno budu super..

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...