понедељак, 08. фебруар 2010.

PARMIDJANO




U nasoj kuci su cesto na meniju italijanski specijaliteti...Kad god pronadjem neki nov i zanimljiv recept, moram ga isprobati. Ovaj nas je odusevio :))

Potrebno je:

1/2 kg kora za lazanje
150 g praske sunke
150 g suvog vrata
250 g Gaude
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
po potrebi so
100 g kecapa
origano
2 kasike rendanog parmezana

Priprema:

Najpre skuvati kore za lazanje,
a potom ih nakratko potopiti u
hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.

Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
posoliti i dodati parmezan.

Prosusenu koru premazati prelivom
od jaja i pavlake, preko staviti
prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
posudu. Tako uraditi sa svim korama.

Rolnice preliti preostalim filom sa
jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
Gaudom.Na kraju posuti origanom i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Najbolje bi bilo da su rolnice poslagane
u jednom redu jer se tada bolje ispeku.

9 коментара:

  1. Ovo mi je odličan recept, obožavam ovakve pikanterije!

    ОдговориИзбриши
  2. Nova ideja za lazanje! Doduše, lazanje koje se moraju kuhati kupovala sam prije više od 25 god. jer nije bilo ovih koje su već prethodno obrađene, pa ne znam da li ću se vratiti na staro. Tko zna.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično ali nije to više za mene. Za dečke da!

    ОдговориИзбриши
  4. Mogu i obradjene kore za lazanje..Nema kuvanja i odmah se pristupa spremanju..Hvala :)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...