понедељак, 08. фебруар 2010.

PARMIDJANO




U nasoj kuci su cesto na meniju italijanski specijaliteti...Kad god pronadjem neki nov i zanimljiv recept, moram ga isprobati. Ovaj nas je odusevio :))




Potrebno je:
6-8 rolnica

1/2 kg kora za lazanje
150 g praske sunke
150 g suvog vrata
250 g Gaude ( 150 g u listovima i 100 rendane )
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
po potrebi so
100 g kecapa
origano
2 kasike rendanog parmezana

Priprema:

Najpre skuvati kore za lazanje,
a potom ih nakratko potopiti u
hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.

Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
posoliti i dodati parmezan.

Prosusenu koru premazati prelivom
od jaja i pavlake, preko staviti
prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
posudu. Tako uraditi sa svim korama.

Rolnice preliti preostalim filom sa
jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
Gaudom. 




Na kraju posuti origanom i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Mozete prekriti alu-folijom da vam ne pregori tokom pecenja.
10 minuta pri kraju pecenja skinuti foliju i dopeci do rumene korice.

*Najbolje bi bilo da su rolnice poslagane
u jednom redu jer se tada bolje ispeku.