четвртак, 25. фебруар 2010.

Posna boranija



Za sve ljubitelje zdravog, laganog i ukusnog obroka..:)))

Sastojci za 4 osobe:
500 gr mlade boranije /"olovka"boranija/
1 glavica crnog luka
0,5 dl ulja
po potrebi mlake vode
po ukusu Vegeta, beli luk, mirodjija i
paradajz sok ili svezi paradajz

Priprema:

Boraniju ocistiti i iseci na
krace komade.

Na luku proprziti iseckani
luk i dodati opranu boraniju.
Trebalo bi da je boranija vlazna
da se ne zalepi za dno.
Dodati vegetu i malo vode,
samo da ogrezne , i na srednjoj
temperaturi dinstati boraniju
30 minuta. Ako je mlada boranija,
ona ce biti mekana i na kraju dodati
sitno iseckan beli luk, mirodjiju i
paradajz sok i sve jos malo prokrckati.

Jelo je gusto i nema puno tecnosti.

Ovo varivo je dobro i kao prilog uz meso,
a ja ga jedem uz ribu.

3 коментара:

  1. Fina je,kada sam bila manja obozavala ssam je,dok moji dečaci slabo jedu buraniju.Divno je sto nam omogućavas i posne recepte u dane posta!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, Vera :))
    Nama je ovo omiljeno posno jelo i cesto ga spremam...

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...