четвртак, 25. фебруар 2010.

Posna boranija



Za sve ljubitelje zdravog, laganog i ukusnog obroka..:)))


Sastojci za 4 osobe:

500 gr mlade boranije /"olovka"boranija/
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
0,5 dl ulja
po potrebi mlake vode
po ukusu Vegeta, beli luk, mirodjija i
paradajz sok ili svezi paradajz

Priprema:

Boraniju ocistiti i iseci na
krace komade.

Na luku propržiti iseckani
luk, seckanu šargarepu i dodati opranu boraniju.

Trebalo bi da je boranija vlažna
da se ne zalepi za dno.Dodati vegetu i malo vode,
samo da ogrezne , i na srednjoj
temperaturi dinstati boraniju
30 minuta. Po potrebi dolivati vodu kada uvri.

Ako je mlada boranija,
ona ce biti mekana za 30 minuta, i na kraju dodati
sitno iseckan beli luk, mirodjiju i
paradajz sok i sve jos malo prokrčkati.

Jelo je gusto i nema puno tečnosti.

Ovo varivo je dobro i kao prilog uz meso,
a ja ga jedem uz ribu.

U mrsnoj varijanti ga možete dodatno, tokom serviranja, obogatiti kiselom pavlakom.