четвртак, 04. фебруар 2010.

Prokelj u testu


U ove zimske dane treba koristiti sto vise povrca...
Ovo sam pronasla na pijaci i napravila brz i ukusan rucak :))

Sastojci za 4 osobe:

500 g prokelja
malo soli
po potrebi vode
1 jaje
3 kasike ostrog brasna
malo mleka
po zelji Vegete
100 g trapista u listovima
malo ulja

Priprema:

Prokelj ocistiti od spoljnih listova,
zaseci na vrhu u obliku krstica i
dobro oprati pod mlazom hladne vode.

Skuvati ga u kljucaloj posoljenoj
vodi 5-6 minuta. Duze kuvanje ga
cini zilavim. Ocediti ga i preliti
hladnom vodom. Dobro ga ocediti
i pripremiti testo kao za palacinke.

Umutiti jaje, vegetu i brasno i polako
dolivati po malo mleka. Napraviti testo
malo gusce nego za palacinke.

Vatrostalnu posudu malo nauljiti,
umakati kelj u testo i slagati u posudu.

Ostatak testa preliti preko kelja,
prekriti ga listovima trapista i zapeci
u toploj rerni na 200 stepeni.

Na tiganju isprziti dimljenu vesalicu.

Gotov kelj prekriti pecenom vesalicom i
vratiti jos par minuta u rernu koju ste
iskljucili.

Sluziti uz salatu po zalji.

2 коментара:

  1. Odlično. Više se ne mogu ni sjetiti kada sam posljednji put vidjela dimljenu vješalica a kamo li jela???

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...