среда, 24. фебруар 2010.

„Quiche Lorraine“ kod nas kao „Kiš Loren“



Cesto pravim italijanske specijalitete, ali ovog puta sam malo "otputovala" u
Francusku i pripremila „Quiche Lorraine“ kod nas kao „Kiš Loren“...

Testo:

200 g mekog brasna
100 g butera ili margarina
1 jaje
malo soli

Nadev:

200 g dimljene pecenice
100 g rendane gaude
100 g mariniranih sampinjona

Preliv:

3 jajeta
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/

Priprema:

U brasno dodati so, jaje
i polako dodavati margarin
ili buter isecen na listice.
Rukama utrljavati masnocu i
umesiti glatko testo.

Testo ostaviti 1 sat u
frizideru.

Sitno iseckati dimljenu
vesalicu i sampinjone, a gaudu
narendati.

Izvaditi testo iz frizidera.
rastanjiti ga i njime obloziti
pleh za kis. Ivice treba malo
da izviruju.

Preko testa staviti
nadev i preliti umucenim jajima
sa kiselom pavlakom.

Peci 30 minuta na 200 stepeni.

Posluživanje:
Sluziti toplo iseceno na trouglove...

2 коментара:

  1. Obožavam Loreansku pitu. Njeno tijesto mi se izuzetno dopada , lako ga je oblikovati a izuzetno je ukusno.Ja sam radila razne varijacije ove pite ,ali ovaj tvoj recept je pravi, izvorni za Quiche Lorraine. Rado bih gricnula ovo parče na slici:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...