уторак, 02. март 2010.

Saum rolne



Secam se detinjstva i ovih kolaca..Spremale smo ih mama i ja za velike praznike..
Kako se blizi jedan od njih, Uskrs, podsecanje na osobu koje nema i miris koji
jos uvek nosim u srcu...

Testo:
500 g lisnatog testa/ 2 ploce/
Saum:
4 belanceta
200 gsecera u prahu
1 kesica vanilin secera
po zelji: 1 kasika limunovog soka

1
Lisnato testo razviti na
debljinu od 0, 5 cm i
iseci trake sirine 2 cm
i duzine 20 cm.
2
Metalne valjke za saum
rolne premazati uljem i
i na njih namotati testo.
Ja ove nikad ne premazujem,
nikad se ne zalepi testo i
samo sklizne sa njih.
3
Tako pripremljene valjke
sloziti u pleh oblozen
pek papirom i peci na
200 stepeni dok malo ne
porumene.
4
Ispecene saum rolne skinuti
sa valjka i prohladiti.
5
Fil pripremiti na pari.
Umutiti belanca sa
secerom i kuvati na
pari da se dobije cvrst
saum. Na kraju dodati vanilin
secer i limunov sok.
6
Ohladjenim filom puniti
testo i posuti prah secerom.
Posluživanje
Od ove kolicine dobije se 16 saum rolni..Uzivajte!!


Posluživanje:

Od ove kolicine dobije se 16 saum rolni..Uzivajte!!

SAVET:
Ako nemate kalupe, možete ih napraviti sami :)