уторак, 20. април 2010.

Avganistanski cevap kao snicla




Ovaj recept je svima poznat,
ali ja ga pravim kao snicle…
Manji deo odmah upotrebim, a
ostatak zamrznem, i kad
pozelimo nesto brzo za rucak-
resenje je u zamrzivacu :)))

Sastojci:

500 g mlevene junetine
500 g kuvanog krompira
1 glavica crvenog luka
2 jaja
2=3 cesnja belog luka
malo persunovog lista
zacin za jelo vegeta i sl.
po potrebi hlebnih mrvica

Za pohovanje:

2 jaja
malo ulja

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci,
oljustiti ga i ispasirati
kao za pire.

Pomesati meso i krompir,
dodati sitno iseckan beli
i crveni luk, persunov list
sitno iseckan, jaja, zacin po
ukusu i sve dobro rukama
umesiti.

Od ove smese ja odmah
pravim loptice; na dlanu
ih rastanjim do velicine
snicle i valjam u hlebne
mrvice.

Tako pripremljene snicle
slazem na plasticni
posluzavnik i jos malo
pospem mrvicama da se
ne slepe. Stavim ih u
zamrzivac oko 2 sata
i spremne su za rucak.

Jedan deo odmah upotrebim,
a ostatak pakujem u kutije za
zamrzavanje i odlazem u
zamrzivac do upotrebe.

Ovako spremljene snicle
ne treba odmrzavati kod
pripreme vec ih odmah
uvaljati u jaja i prziti na
zagrejanom ulju….
Temperaturu podesavati
po sopstvenog iskustvu :)))

Snicle uvaljati u jaja
i prziti na vrelom ulju
sa obe strane po 5 minuta.

Posluživanje:

Uz varivo i salatu po zelji...

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...