уторак, 20. април 2010.

Avganistanski cevap kao snicla


Ovaj recept je svima poznat, ali ja ga pravim kao snicle…
Manji deo odmah upotrebim, a ostatak zamrznem, i kad
pozelimo nesto brzo za rucak- resenje je u zamrzivacu :)))



Sastojci:

500 g mlevene junetine
500 g kuvanog krompira
1 glavica crvenog luka
2 jaja
2=3 cesnja belog luka
malo persunovog lista
zacin za jelo vegeta i sl.
po potrebi hlebnih mrvica

Za pohovanje:

2 jaja
malo ulja

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci, oljustiti ga i ispasirati kao za pire.

Pomesati meso i krompir, dodati sitno iseckan beli
i crveni luk, persunov list sitno iseckan, jaja, zacin po
ukusu i sve dobro rukama umesiti.

Od ove smese ja odmah pravim loptice; na dlanu
ih rastanjim do velicine snicle i valjam u hlebne
mrvice.

Tako pripremljene snicle slazem na plasticni
posluzavnik i jos malo pospem mrvicama da se
ne slepe. Stavim ih u zamrzivac oko 2 sata
i spremne su za rucak.

Jedan deo odmah upotrebim, a ostatak pakujem u kutije za
zamrzavanje i odlazem u zamrzivac do upotrebe.

Ovako spremljene snicle ne treba odmrzavati kod
pripreme vec ih odmah uvaljati u jaja i prziti na
zagrejanom ulju….
Temperaturu podesavati po sopstvenog iskustvu :)))

Snicle uvaljati u jaja i prziti na vrelom ulju
sa obe strane po 5 minuta.

Posluživanje:

Uz varivo i salatu po zelji...

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...