среда, 14. април 2010.

Gurmanske kifle


Listajuci stare sveske sa receptima
naisla sam na isecak iz novina sa
ovim receptom…
Nepravedno sam ih zaobilazila i tek
sad sam ih isprobala…:)))

Testo:

300 g kravljeg sira
/ koristila sam ELLA sir sa 0% m.m/
8 kasika mleka
8 kasika ulja
1 jaje
1 kasicica soli
500 g mekog brasna
1 kesica praska za pecivo

Fil:

100 g pilecih prsa
moze i sunka ili kackavalj

Premaz:

1 jaje

Priprema:

U posudu za mesenje
staviti sir, posoliti i
dodati ulje i mleko.
Sve dobro sjediniti,
dodati jaje i polako
mesiti dodavanjem
brasna pomesanog
s praskom za pecivo.
Umesiti glatko, mekano
testo koje treba podeliti
na dve lopte.

Svaku loptu rastanjiti
u krug, radlom iseci na 12
delova i na svaki deo
staviti po komad sunke,
pilecih prsa ili sira po
zelji. Saviti kifle i slagati
ih u pleh oblozen pek
papirom.

Ukljuciti rernu na
250 stepeni i nakon
15 minuta premazati kifle
umucenim jajetom i
peci ih do rumene boje.

6 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...