среда, 07. април 2010.

Kasato torta


Jedna od prvih torti koju sam,
kao pocetnik, napravila i cesto
spremala...Davno nije je bilo na
nasem stolu, pa ovog puta, resismo
da se podsetimo njenog ukusa...:)))

Sastojci:

300 g piskota
4 jajeta
250 g margarina
250 g prah secera
100 g cokolade za testo
2 dl mleka
malo ruma
2 kesice slaga sa ukusom slatke pavlake/ vrhnja/
i jos mleka za slag

Priprema:

U posudu za tortu staviti
foliju po dnu i bocnim
ivicama.

Zagrejati mleko, dodati
malo ruma i natapati
svaku piskotu te je
stavljati po dnu i
uz bocne ivice pleha.

Umutiti zumanca sa
2 kasike prah secera,
dodati umucen margarin,
otopljenu cokoladu i
penasto umucena belanca
sa preostalim prah secerom.
Masu dobro sjediniti i
njome ispuniti sredinu
pleha.

Ovako pripremljenu
tortu ostaviti preko
noci u zamrzivacu.

Istresti tortu iz pleha,
skinuti foliju i
ukrasiti je umucenim slagom.
Torta je spremna
za degustaciju…:)))

Posluživanje:

Jaja su kupljena u marketu, nadam se da su kntrolori odradili svoj deo posla…
Ako niste sigurni u ispravnost jaja, prokuvajte jaja na pari sa secerom…Ukus ce biti drugaciji..:)

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...