четвртак, 01. април 2010.

Musaka od hleba


Uvek se trudim da nam ne pretekne hleb, a i da ga ne bacamo..
Ovo je jedan brz i ukusan obrok od starog hleba…:))

Sastojci:

1 vekna starog hleba
4 jajeta
200 ml jogurta
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
150 ml mleka
200 g sunke u listovima
200 g gaude ili sl. sira u listovima
malo butera

Priprema:

Umutiti jaja, kiselu pavlaku,
jogurt i mleko.
Hleb iseci na parcad i pripremiti
uzu, duguljastu tepsiju
koju treba dobro podmazati
buterom.

Svaku krisku hleba umociti
u smesu od jaja, pa vertikalno
naizmenicno redjati tako
natopljen hleb, list gaude i list
sunke.

Kad se potrosi sav materijal, preliti
musaku smesom od jaja i
peci u zagrejanoj rerni na
220 stepeni do rumene boje.

Posluživanje:
Posluziti uz jogurt.

3 коментара:

  1. Da zaista, nije lijepo bacati kruh, što se ljudima dešava jer vidim da vrećice vise po kntejnerima. Meni skoro nikada i ne ostaje ništa, pa ako želim napraviti ovakve stvari, koje veoma volim, onda unaprijed kupim kruh koji ostavim da obajati.
    Ovo je jako fino i praktično.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala...Meni je najbolji crni ili razani hleb, ali ipak pretekne..:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Slažem se.Hleb slabo jedem pa mi često ostane.Ovakve recepte baš volim!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...