субота, 24. април 2010.

Pita s pecurkama


Kombinacijom vise
recepata i podesavanjem
ukusa, nastala je
ova "carobnica"...
Mi je prosto obozavamo :)))

Sastojci za 8 osoba:

500 gr grckih kora za pitu

fil:

500 gr sampinjona
0,5 dl ulja
1 glavica crnog luka
po zelji i ukusu vegeta i biber
1 casa kisele pavlake
200 gr feta sira ili krem sira
4 jajeta

preliv:

1 dl ulja
1 dl vode
1/2 kesice praska za pecivo

Priprema:

Na ulju proprziti luk i dodati
sitno iseckane sampinjone.
Prziti ih dok ne odmeknu i po
zelji zaciniti.

Umutiti jaja sa kis. pavlakom i
sirom.

Zagrejati mesavinu vode i ulja do
kljucanja,skinuti sa vatre i dodati
prasak za pecivo.

Uzeti srednju tepsiju pravougaonog
oblika i podmazati je sa malo ulja.

Pitu slagati tako sto preko svake kore
prelijemo malo preliva i razmazemo,
a posebno krajeve da ne ostanu suvi.
Naizmenicno kore prelivati pecurkama,
pa kora sa prelivom , onda kora,
pa preliv sa jajima i tako dok se
ne potrosi sva kolicina.

Ostaviti malo fila sa jajima za prelivanje
poslednje kore koju pre pecenja
zasecemo na parcad zeljene velicine.

Pitu peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni,
smanjiti posle 15 minuta na 200 stepeni i
peci jos 15 minuta da bude lepo rumena.

Dobro bi bilo da ostane malo preliva sa
uljem i vodom i preliti vec pecenu pitu,
pa vratiti u iskljkucenu rernu i ostaviti
jos 5 minuta da lepo upije.

Malo prohladiti pa iseci pitu.Sluziti mlaku pitu.

Posluživanje:

Jede se i ocima i svi jedva sacekaju da se prohladi.
Moze uz jogurt kao vecera,predjelo za goste i dr….

5 коментара:

  1. I ovo ti je dobro, izgleda savršeno i jednostavno mami.

    ОдговориИзбриши
  2. Pita je divnog ukusa i izdasna je..Mi je spremamo za veca okupljanja :))

    ОдговориИзбриши
  3. Pita je odlična,ja jako volim sampinjone i bas se i na fotkici vidi da je preukusna!

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je pita i po, onako da se lepo posluzis i zasitis...svidja mi se receptek!;)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...