субота, 17. април 2010.

Posna pizza


Cesto spremam ovu pizzu i kad ne postimo jer je ukusna i mekana.


Testo :

1 ,5 dl mlake vode
o,5 dl ulja
1/2 paketica svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
250 gr brasna

Nadev :

1 konzerva tunjevine u ulju
100 gr biljnog kackavalja
50 gr mariniranih sampinjona
po zelji pizza kecap, origano i maslinke,
sveza paprika...

Priprema:

U mlaku vodu dodati secer i
kvasac i za par minuta ,kad
kvasac nadodje, dodati ostale
sastojke i umesiti mekano testo.

Testo mesiti par minuta i ostaviti
30 minuta da naraste.

Uzeti odgovarajuci pleh za pizzu
i razviti testo u velicini pleha.

Premazzati kecap, doadati tunjevinu
ocedjenu od ulja i sve ostale sastojke
za nadev. Kackavalj narendati i sloziti
u zagrejanu rernu na 250 stepeni i
peci 10-15 minuta .

Paziti da ne pregori odozdo, vec
da ostane mekana i svetlo-zuto testo.

Posluživanje:

Ovo je brz i jednostavan recept,
a nadev za pizzu odaberite po zelji…