субота, 17. април 2010.

Posna pizza

Cesto spremam ovu pizzu i kad
ne postimo jer je ukusna i mekana.

Testo :

1 ,5 dl mlake vode
o,5 dl ulja
1/2 paketica svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
250 gr brasna

Nadev :

1 konzerva tunjevine u ulju
100 gr biljnog kackavalja
50 gr mariniranih sampinjona
po zelji pizza kecap, origano i maslinke,
sveza paprika...

Priprema:

U mlaku vodu dodati secer i
kvasac i za par minuta ,kad
kvasac nadodje, dodati ostale
sastojke i umesiti mekano testo.

Testo mesiti par minuta i ostaviti
30 minuta da naraste.

Uzeti odgovarajuci pleh za pizzu
i razviti testo u velicini pleha.

Premazzati kecap, doadati tunjevinu
ocedjenu od ulja i sve ostale sastojke
za nadev. Kackavalj narendati i sloziti
u zagrejanu rernu na 250 stepeni i
peci 10-15 minuta .

Paziti da ne pregori odozdo, vec
da ostane mekana i svetlo-zuto testo.

Posluživanje:

Ovo je brz i jednostavan recept,
a nadev za pizzu odaberite po zelji…

4 коментара:

  1. Dobra ideja, ali pošto ja ne mogu ni probati te nazovi biljne sireve razmišljam može li bez njih?:)))

    ОдговориИзбриши
  2. e to mi trenutno definitivno treba... puno posne hrane :D

    ОдговориИзбриши
  3. Moze bez biljnog sira..Ako ne postis, slobodno stavi mozzarelu :))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...