субота, 10. април 2010.

Rolnice sa sampinjonima


Za sve ljubitelje pita, sampinjona
i brzih uzivancija..:)))

Sastojci:

500 g kora za pitu
400 g sampinjona
4 jajeta
300 g mladog sira
1 dl kisele pavlake
4 dl mleka
1/2 dl ulja
1 praziluk
mesavina zacina

Priprema:

Sampinjone iseci na
listice, a praziluk na kolutove.

Na malo ulja proprziti
praziluk, dodati sampinjone
i zaciniti po ukusu.
Prodinstati dok ne uvri tecnost
koju su pustili sampinjoni.

U prohladjene sampinjone
staviti 1 jaje i sir,te sve
dobro sjediniti.

Pleh za pecenje podmazati
uljem i slagati rolnice:

Na svaku koru za pitu
staviti po jednu kasiku fila
po sredini i bocne strane
preklopiti ka unutra
tako da se na sredini
preklope.Smotati rolnicu i
redjati u podmazan pleh.
Tako uraditi sa svim
korama.

Umutiti 3 jajeta sa 1 dl
kisele pavlake i mlekom
i time premazati rolnice.

Peci u dobro zagrejanoj
rerni na 200 stepeni do
rumene boje.

Posluživanje:
Posluziti uz jogurt kao
veceru ili dorucak…

Ovo su kore za pitu,
ne za baklavu ili gibanicu…
Ima ih u 500g oko 16 komada…

Po zelji mozete rolnice
puniti rendanim tikvicama.
zeljem ili spanacem u
kombinaciji sa sirom..:)))

9 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...