недеља, 30. мај 2010.

Palacinke od heljdinog brasna



Ovo su mi omiljene palacinke.

Punite ih po zelji :slatke ili slane, a mogu se i zapeci…



Sastojci:
jajeta
3 kasike ulja
100 gr heljdinog brasna
100 gr ostrog psenicnog brasna
4 dl mleka
1 dl kisele vode


Priprema:
Umutiti mikserom penu od belanaca,

dodati zumanca i mutiti najmanjom brzinom.

Dodavati naizmenicno brasno i tecnost,

dodati ulje i sve dobro sjediniti.


Ostaviti 15 minuta da odstoje.


Zagrejati tiganj i prziti palacinke sa obe strane.


Punjenje je ovog puta bilo slatko : Cokoladni krem, mlevena Plazma i dr.


Posluživanje:
Palacinke se mogu puniti i slanim filom, mogu se i zapeci;

sami odaberite svoju varijantu...

2 коментара:

  1. Znaš šta, još nisam nikada spremala tu heljdu niti heljdino brašno. Moram i to probati, pa šta bi da bi!

    ОдговориИзбриши
  2. Ukus je mnogo bolji nego klasicne palacinke..Probaj i zavoleces ih..Mi sada samo ove pravimo :))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...