среда, 26. мај 2010.

Tikvice i heljda :))



Volim tikvice i rado ih spremam. Ponekad volim da dodam nesto novo i uvek me odusevi novi ukus tako nastalog jela… Danas sam malo eksperimentisala i evo recepta.




Sastojci za 4 osobe:

1 srednja tikvica
malo Vegete
3- 4 kasike heljdinog brasna
2 jajeta
2 kasike rendanog parmezana
ulje za przenje

Priprema:

Narendati tikvice, malo posoliti
i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Dodati jaja, parmezn i heljdino
brasno ,po potrebi, da bude srednje
gusto testo.

Moze se dodati i malo vegete ko
voli slanije ustipke.

Na vruce ulje kasikom spustati
ustipke i prziti da porumene sa
obe strane.

Vaditi ustipke na papirni ubrus
da upije ulje/mada ne upijaju puno ulja/.

Sluziti uz salatu kao prilog nekom mesu
ili kao poseban lagan obrok.

Posluživanje:

Ukus ovih ustipaka je neobican
i vise mi se svidjaju od onih
sa obicnim psenicnim brasnom…

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...