петак, 25. јун 2010.

Frcokle s belim vinom



Ukusne, hrskave i


jednostavne grickalice...




Sastojci:


2 dl belog vina


2 dl ulja


1 kasicica soli


1 prasak za pecivo


500 g brasna




Posip:


mak i susam


1 jaje




Priprema:




Pomesati ulje i belo vino , dodati


so i prasak za pecivo i sve


malo promesati.


Postepeno dodavati brasno i


smesiti glatko, mekano testo.




Ukljuciti rernu na 200 stepeni


i poceti sa pravljenjem frcokla...




Uzeti prianjajucu foliju i


na nju rastanjiti testo na


0,5 cm debljine.




Premazati jednu stranu umucenim


belancetom i posuti makom, a


drugu stranu premazati zumancetom


i posuti susamom.


Iseci stapice 7 x 1 cm, uvrnuti ih


kao spiralu i redjati u pleh.




Ispeci ih do rumene boje.

3 коментара:

  1. Sve mi je dobro od imena do krajnjeg rezultata:))

    ОдговориИзбриши
  2. Odlične, pravim ih slično. Obožavam "slane zanimacije" :))

    ОдговориИзбриши
  3. Bas su ti fine ove "frcoklice", jako ih volim!;))))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...