петак, 25. јун 2010.

Frcokle s belim vinom



Ukusne, hrskave i jednostavne grickalice...


Sastojci:
2 dl belog vina
2 dl ulja
1 kasicica soli
1 prasak za pecivo
500 g brasna

Posip:
mak i susam
1 jaje

Priprema:

Pomesati ulje i belo vino , dodati so i prasak za pecivo i sve
malo promesati.
Postepeno dodavati brasno i smesiti glatko, mekano testo.

Ukljuciti rernu na 200 stepeni i poceti sa pravljenjem frcokla...

Uzeti prianjajucu foliju i na nju rastanjiti testo na 0,5 cm debljine.

Premazati jednu stranu umucenim belancetom i posuti makom, a
drugu stranu premazati zumancetom i posuti susamom.

Iseci stapice 7 x 1 cm, uvrnuti ih kao spiralu i redjati u pleh.

Ispeci ih do rumene boje.