среда, 16. јун 2010.

Guzvara sa jogurtom


Jos jedna pita...
Kad neko kao ja zivi u Sumadiji,
a tu je gibanica specijalitet, normalno
je da stalno isprobavam nove nacine
spremanja…

Nisam ljubitelj kajmaka, sir kupujem
kod proverenih osoba, i uvek nesto svoje
dodam u vec isprobani recept…
Ovog puta je to bilo ovako…:)))


Sastojci za 4 osobe:
500 g kora za pitu
300 g kravljeg sira/ ovaj lici na krem ali je domaci/
1 dl ulja
1 dl jorurta
1 dl kisele vode
jajeta/ po mogucstvu sto zuca i domaca/

Priprema:


Umutiti jaja, dodati sir i sve dobro sjediniti.
Dodati tecne sastojke i napraviti smesu kao za palacinke.

Na dno podmazanog okruglog pleha staviti
jednu koru, malo je premazati filom, staviti i
drugu koru, a ostale kore zguzvati u ruci,
namociti filom i redjati po dnu pleha.

Ne sabijati kore i ostaviti im prostora da se
lepo rasire tokom pecenje.

Za vrh ostaviti 2 kore i sloziti ih
kao i prve dve.

Po vrhu gornje kore staviti
malo fila, zaseci ostrim nozem na 4 dela
i peci guzvaru na 200 stepeni do rumene boje.

Iskljuciti rernu i ostaviti guzvaru jos desetak minuta
u toploj rerni.


Posluživanje:

Sluziti uz mlecni napitak po zelji :))

7 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...