уторак, 08. јун 2010.

"Lenji" kupus


Da li se jelo moze kuvati samo, bez stajanja kraj sporeta ??? Da, moze!!! To je ovaj recept,
nama omiljeno jelo u ove tople dane...:)))





Sastojci za 4 osobe:


500 g junetine od buta
200 g suvog mesa od kolenice/ da ima kožuricu i masnoće/
1 srednja šargarepa
1 glavica crvenog luka
1 glavica/ oko 1 kg/ kupusa
po želji Vegeta, biber, aleva paprika
malo ulja
malo vode
po želji paradajz pire


Priprema:
Ovaj kupus se kuva tako što sve isečemo na sitno, sem kupusa, i stavljamo redom u dublji sud.


Na malo ulja propržimo luk i odmah dodamo šargarepu, meso sveže i suvo.
Kupus isečemo na 4 do 6 delova i poslažemo preko mesa. Dodamo začine, paradajz pire i nalijemo vodom samo da ogrezne. Jelo treba da bude gusto.


Ostaviti da kupus provri, smanjiti na srednju temperaturu i kuvati oko 30 minuta.
Potom smanjiti na najslabiju temperaturu i kuvati dok meso ne bude mekano.


Posluživanje:


Ovo je "sladak ” kupus, ali mu suvo meso


daje ukus “kiselog” kupusa i topi se u ustima.

3 коментара:

  1. Kako volim kupus u svim oblicima, ovo mi se čini jako fino, tako ga još nisam radila, ali vrijedi probati!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo je nama omiljeno jelo...Sve u lonac i bezi iz kuhinje :)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...