недеља, 20. јун 2010.

Starinske griz knedle


Supu sa ovim knedlama najvise volim. Ne raspadaju se, a ipak su mekane i tope
se u ustima..
Dugo mi je trebalo da naucim kako se prave, a sad znam, da su svi ti starinski odookativni
recepti, stvar iskustva..:)))


Knedle:
1 jaje
1 kasika masti
malo soli ili vegete
2-3 kasike vrijuce supe
po potrebi griza

Priprema:
Penasto umutiti mast sa zacinom,dodati jaje i sve dobro sjediniti…
Kad supa vri, uzeti 2-3 kasike i staviti u smesu za knedle.


Sve dobro sjedinitii polako dodavati krupniji griz.
Smesa treba da bude zitka, ali ne retka.


Ostaviti je 5 minuta,procediti supu od mesa koje se kuvalo i malom kasikom zahvatati knedle i spustati u vrijucu supu.
Ako ste ih dobro smesili, nece se raspadati i bice kao pena…