уторак, 06. јул 2010.

Baklava s kiselim mlekom



Za 200. post- nesto slatko :))Jednostavna, brza i ukusna poslastica...Dobro rashladjena prijace vam i tokom leta :)))


Sastojci:
500 g tankih kora
1 casa kiselog mleka/ 180 ml/
1 ista takva casa ulja
1 casa secera
4 jajeta
1 kesica praska za pecivo



Sirup:
1 casa secera
3 case vode
sok od 1/2 limuna

Priprema:
Umutiti jaja sa kiselim mlekom, dodati secer,
ulje i prasak za pecivo i sve dobro sjediniti u smesu
za premazivanje kora.
Kora za pitu treba 16komada, a za svaku strudlicu uzeti po 4 kore.

Premazati prvu koru prelivom, od polovine ove
kore staviti drugu koru,premazati je prelivom,
opet od polovine te kore staviti trecu koru,
premazati prelivom i tako dodati i cetvrtu koru,
premazati je i smotati sve kore u strudlicu.


Ne smete sabijati kore prilikom motanja u strudlicu.
Isto uciniti i sa ostalim korama i sve strudlice staviti u nauljen pleh.

Zaseci strudlice na zeljenu parcad,preliti sa preostalim
prelivom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni.


Peci do rumene boje.
Sirup skuvati od vode i secera, prohladiti ga,dodati lumunov
sok i preliti toplu baklavu.
Ostaviti baklavu u plehuda dobro upije sirup,
prohladiti je i sluziti…:))

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...