четвртак, 15. јул 2010.

Palacinke s belim vinom i kvascem


Zasto stalno praviti klasicne palacinke?? Setila sam se palacinki, ili kako smo ih
mi zvali "Bućkanice", iz detinjstva i mog Banata :)))
Da ne bi upile puno ulja, dodala sam malo belog vina i ispale su fantasticne :)))




Sastojci:

10 g svezeg kvasca
1/2 kasicice secera
na vrh noza soli
1/2 l mleka
2 jajeta
2 kasike belog vina
i brasna po potrebi


Priprema :

U mlako mleko staviti secer i kvasac
i odmah dodati jaja, belo vino i so.

Uzeti zicu za penu, jer dok lupate ove palacinke
mora se cuti buc, buc :))

Dodavati brasno i sve vreme lupati
smesu da se ne stvore grudvice i da
"udje" sto vise vazduha koji ce im
dati rastresitost.

Smesa treba da bude malo gusca nego
za klasicne palacinke.

Ostaviti testo na toplom mestu bar 30 mnuta.

Zagrejati tiganj, staviti malo ulja i
kutlacom stavljati testo u obliku
krugova...

Peci ih po par minuta sa obe strane.


Posluzenje :

Mogu biti slane ili slatke, a vi odlucite :))

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...