понедељак, 05. јул 2010.

Piletina u soja sosu


Kod mene je piletina cesto na meniju, neko negoduje, ali ja je volim i spremam
tako da svi budu zadovoljni :))
Danas sam malo zasla kod Kineza i pripremila ukusan i lagan rucak…:)))




Sastojci:

1 dl soja sosa
1 dl kecapa
1 dl jabukovog sirceta
4 kasike zutog secera
1 dl vode
malo zacina po ukusu
1 pilece belo meso
malo ulja
po potrebi gustina
i pirinac po zelji


Priprema:

Soja sos, kecap, sirce, secer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa.
Staviti to u serpu i pripremiti meso.


Pilece belo meso iseci na kaiseve, a potom ih uvaljati u gustin . Pazite da nema grudvica i
proprzite ga na zagrejanom ulju da porumen i sa obe strane.
Kada porumeni, meso prebacite u serpu sa sosom i kuvajte dok ne prokljuca. Smanjite temperaturu
i kuvajte jos 10 minuta dok meso ne upije skoro ceo sos.


Posebno skuvati pirinac i servirati uz piletinu.