недеља, 11. јул 2010.

Pita od heljdinih kora

Odavno se spremam da napravim pitu s heljdinim korama..Znam da su one prilicno deblje od obicnih kora za pitu, i da traze dosta fila i ulja..Ali, danas sam na pijaci nasla kore koje su bile pogodne za pitu bez puno ulja, samo sam podmazala pleh. U paketu od 500 g bilo je 8 kora, ja sam ih presekla preko pola i koristila sam ovaj nacin savijanja u trougao http://www.coolinarika.com/recept/pita-sa-heljdinim-korama :)
Za fil sam uzela 300 g dobrog kravljeg sira, domaci je i vise lici na krem sir, 4 jajeta, malo soli dodavanjem kisele vode dobila sam smesu kao za palacinke. Svaku koru sam dobro premazala filom, savijala u trougao i slagala u nauljen pleh. Po vrhu sam prelila kore ostatkom fila. Pekla sam ih 30 minuta na 200 stepeni. Odusevljena sam ukusom i mekocom ove pite. Probajte i vi :)))
Posted by Picasa