четвртак, 08. јул 2010.

Punjene paprike iz rerne




Volimo punjene paprike i otvaram sezonu njihovog spremanja...
Najlepse su mi kad ih ukrckam u rerni i malo zapecem :))

Fil :
500 g mlevene junetine
100 g pirinca
malo ulja
1 glavica crnog luka
vegeta i biber po ukusu
1/2 kasike aleve paprike
1 jaje
i jos:
10 babura
2 paradajza
1/2 l kuvanog paradajz soka
malo vode


Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstati luk ,
dodati meso, zaciniti i dinstati ga oko 10 minuta
na srednjoj temperaturi.
Na kraju dodati opran pirinac, alevu papriku
i sve dobro promesati da se sjedini.
Skloniti sa ringle, umesati 1 jaje i
puniti ociscene babure.

Vatrostalnu ili keramicku posudu
nauljiti, sloziti punjene paprike, zatvoriti ih
paradajzom, i preliti mesavinom paradajz
soka i vode, ne vise od 1 dl vode, i staviti
u rernu koju tek tada ukljucimo na
200 stepeni.
Možete paprike prekriti alu folijom, krčkati ih
oko 60 minuta, skinuti foliju i završiti pečenje
u rerni.

Paprike ce se krckati jos oko 15-20 minuta, videcete po tome
sto ce uvriti tecnost, a one dobiti koricu po
povrsini.
Iskljuciti rernu i ostaviti ih jos desetak minuta do sluzenja .

Posluzivanje :
Paprike posluziti uz domace kiselo mleko ili
mesavinu kiselog mleka i kisele pavlake :))


Možete ih naliti samo vodom do visine njih, i ceo postupak je isti.

4 коментара:

  1. I ja uvijek spremam punjene paprike u pećnici ali za razliku od tebe ne dinstam prethodno "punjenje":))) Mi ih jedino tako volimo, stavim još i tikvica, patlidžana pa još ako ima koji list raštike za napuniti to je tek pravo:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Pecene u rerni su najbolje..I tvoja je kombinacija dobra i izazovna :))

    ОдговориИзбриши
  3. Draga moja,odlicne su!Moram ti reci da sanjam i tvoju baklavu,videla sam fotki na facebook i njami je skroz!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...