недеља, 04. јул 2010.

Ustipci od karfiola


Brzo i jednostavno spremanje karfiola.

Malo inspiracije, pogled u frizider i evo recepta…



Sastojci za 4 osobe:


1 glavica
karfiola/obarenog 500 gr/
2
jajeta
3 kasike
brasna
1 kasika
griza
1 kasika
mlake vode
po zelji
vegete
20 gr
rendanog parmezana
1 dl
ulja


Priprema:
Obariti karfiol da bude mekan.

Ocediti ga od vode i malo posoliti.


Napraviti testo od svih sastojaka i

zatim dodati obaren karfiol.


Nezno viljuskom promesati masu da se

sjedine sastojci.


Zagrejati ulje i vaditi kasikom ustipke koje

spustamo da se prze.

Prziti sa obe strane do zlatno-zute boje.


Sluziti uz sezonsku salatu, ili kao prilog mesu po zelji.


Posluživanje:
Mogu se jesti i hladni uz sir ili jogurt kao vecera :))

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...