недеља, 22. август 2010.

EMPANADE


Trazeci neku posnu grickalicu, naisla sam na razne varijante ovog specijaliteta…
Posnih nije bilo, ali je testo zadovoljavalo kriterijum….
Malom kombinacijom omiljenih sastojaka nastale su hrskave i
ukusne empanade…:)


Sastojci

Testo :
180 ml hladne vode
150 g margarina iz frizidera
1 kasicica soli
450 g mekog brasna tip "400"

Nadev :
100 g biljnog dimljenog sira
100 g maslina


Priprema:
U posudu za mesenje izmrviti hladan margarin,
dodati so i vodu i uz postepeno dodavanje brasna
zamesiti testo koje se ne lepi zaruke, a nije tvrdo.

Testo uviti u alu foliju i ostaviti 30 minutau frizideru.
Za to vreme pripremiti nadev od narendanog sira i iseckanih maslina.

Ukljuciti rernu na 200 stepeni, izvaditi testo iz frizidera i tanko ga razviti
na pobrasnjenoj podlozi.Debljina testa je oko 3 mm…

Vaditi krugove,na svaki staviti po kasicicu nadeva, preklopiti i
viljuskom pritisnuti krajeve da se slepe.

Empanade sloziti na nauljen pleh i peciu rerni na 200 stepeni do rumene boje :))


Posluživanje:
Mogu biti grickalice, predjelo ili sta vi odlucite :)))Ovo je osnovno testo u koje mozete staviti i kasicicu aleve paprike..
Nadev moze biti i od prodinstanog mlevenog mesa, a moze i vocno punjenje..
Tada ne stavljate so u testo vec 1 kasiku sirceta :))