недеља, 22. август 2010.

EMPANADE


Trazeci neku posnu grickalicu,

naisla sam na razne varijante

ovog specijaliteta…

Posnih nije bilo, ali je testo

zadovoljavalo kriterijum….

Malom kombinacijom omiljenih

sastojaka nastale su hrskave i

ukusne empanade…:)



Sastojci


Testo :
180 ml
hladne vode
150 g
margarina iz frizidera
1 kasicica
soli
450 g
mekog brasna tip "400"


Nadev :
100 g
biljnog dimljenog sira
100 g
maslina


Priprema:
U posudu za mesenje izmrviti hladan margarin,

dodati so i vodu i uz postepeno dodavanje brasna

zamesiti testo koje se ne lepi zaruke, a nije tvrdo.


Testo uviti u alu foliju i ostaviti 30 minutau frizideru.
Za to vreme pripremiti nadev od narendanog sira i iseckanih maslina.


Ukljuciti rernu na 200 stepeni, izvaditi testo iz frizidera i tanko ga razviti

na pobrasnjenoj podlozi.Debljina testa je oko 3 mm…


Vaditi krugove,na svaki staviti po kasicicu nadeva, preklopiti i

viljuskom pritisnuti krajeve da se slepe.


Empanade sloziti na nauljen pleh i peciu rerni na 200 stepeni do rumene boje :))


Posluživanje:
Mogu biti grickalice, predjelo ili sta vi odlucite :)))Ovo je osnovno testo u koje mozete staviti i kasicicu aleve paprike..

Nadev moze biti i od prodinstanog mlevenog mesa, a moze i vocno punjenje..

Tada ne stavljate so u testo vec 1 kasiku sirceta :))

10 коментара:

  1. Obozavam Empanade, tvoje divno izgledaju :)

    ОдговориИзбриши
  2. ja ih još nisam pravila, ove izgledaju njam njam

    ОдговориИзбриши
  3. Recept sam "skicnula" jos na Coolinarici, i da znas da cu ih jednom isprobati...super je fotkica!;)))

    ОдговориИзбриши
  4. Baš su primamljive, a nisu zahtjevne za praviti. Odlično!

    ОдговориИзбриши
  5. odlične su, kako izgledom vjerujem da su odlične i okusom

    ОдговориИзбриши
  6. Mozete kombinovati punjenje po svom ukusu, a testo je jednostavno i lako zaspremanje :))
    Nisu masne,nemaju ni kvasca ni praska za pecivo, i hrskave su :))
    Za goste, ali i za ukucane, brza grickalicauz pivo ili sok :)))

    ОдговориИзбриши
  7. Odlične su mi samo taj biljni sir bih morala zamijeniti nečim drugim!

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je bila varijanta za posno jelo..Mozes staviti kombinaciju gaude, prsute i maslina..Jedan deo sam i tako pravila i bile su super :))

    ОдговориИзбриши
  9. Draga moja,ispale su ti upravo onako kakve jesu.Fantastično.Fotkice su ti tako divne da sve sto napravis izgleda savrseno.Ma treba ovako nesto i umeti!Bravo!

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...