петак, 24. септембар 2010.

Necine kifle ili Jogurt kifle :)))


Ovo su kifle koje nikoga

ne ostavljaju ravnodusnim :)

U poslednjih dvadesetak dana

pravim ih vec treci put, a

recept je od moje drage

sugradjanke Elene J.

Hvala, Elena, na prelepom

receptu :))

Mekane su i drugog dana, ako ostane sto,

a mogu se zamrznuti i po potrebi


zagrejati.

Ovde mozete naci recept:


Testo:

1 kg brasna
1 kocka kvasca ( 40g )
200 ml mleka
2 case od 200 ml jogurta
1 casa od 200 ml ulja
2 kasicice soli
1 prasak za pecivo
3 zumanceta
200 g trapista ili kackavalja, a moze i obicnog sira
250 g margarina

Priprema:

U vanglicu se stavi brasno i odmah se pomesa
sa praskom za pecivo i dve kasicice soli.
Posebno se sastavi kvasac sa mlakim mlekom,
malo brasna, secera i soli da nadodje, pa kada naraste,
sipa se u brasno.
Onda se u brasno sipa jogurt, ulje, zumaca i preostalo
mleko i zamesi se testo, koje bude jako lepo,
glatko i ne lepi se za sto.
U slucaju da se lepi, radite ga na ploci dodajuci jos malo brasna.

Kada umesite testo, odmah ga podelite na 4 jufkice i ostavite ih da narastaju.
Kada udvostruce volumen, onda svaku pojedinacno razvucite
oklagijom na dasci i svaku jufkicu podelite na 16 delova.
Punite ih narendanim kackavaljem ili sirom, koji ste prethodno
izgnjecili sa jednim belancem.
Zavijate kiflice od sirokog dela ka uzem, pridrzavajuci ih za
vrh i razvlaceci ih pomalo, kako bi se sto vise puta zarolale.

Poredjate ih na pleh koji ste ili namazali sa malo margarina,
ili prekrili papirom za pecenje.
Svaku kiflicu premazite prethodno umucenim celim jajetom,
pospite susamom, a na svaku odozgo staviti po kocku margarina,
ali tako da se utrosi sav margarin.

Posluživanje:
Od ove mere izadju dva velika puna pleha kiflica.
Kada napunite plehove, tek onda ukljucite rernu na 200 stepeni,
taman ce za to vreme kiflice da nadodju u plehu.
Pecite petnaestak minuta.

8 коментара:

  1. Ja ih radim jako slično i to baš sa kockicama margarina na svakoj. Prosto neverovatno kako se lepo upije sve u kiflice. Znam da su odlične. Ja ih odma sveže zamrznem pa u mikrotalasnoj odmrzavam po potrebi!

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno draga izgledaju premekano,sigurno im i jogurt daje poseban ukus!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj sam recept isprobala i kiflice su više nego dobre.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam...Jogurt im daje posban ukus, a margarin mekocu..Predivne su i probajte ih :)))

    ОдговориИзбриши
  5. izgledaju predobro, vjerujem kako su ukusne i mekane

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман27. март 2013. 10.55

    super su hvala puno......kisss

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...