субота, 11. септембар 2010.

Riba pod krompirom



Tragajući po internetu naišla sam na ovaj zanimljiv recept. Spremila sam danas ribu i ukus je predivan…




Sastojci za 3 osobe:

300 g filea morske ribe/ može i som/
300 g roze krompira
2 glavice crnog luka
1 kašičica listova žalfije
80 g zelenih maslina
po želji : so, beli luk i biber
po potrebi : maslinovo ulje i belo vino


PRIPREMA:

Luk oljuštite, iseckajte na listiće te složite u nauljenu vatrostalnu posudu po dnu.
Ribu operite, osušite, posolite i složite preko luka. Posuti je žalfijom, belim lukom i biberom.

Krompir oljuštiti, osušiti krpom i narezati na tanke listiće te pokriti ribu celom površinom.
Posoliti krompir, naliti ulje i belo vino da bude do polovine posude.Po vrhu staviti maslinke.

Peći na 180 stepeni 45 minuta.

Služiti uz salatu i belo vino.

Ovako spremljena riba se topi u ustima :)))