четвртак, 21. октобар 2010.

Euro stangle


Kolac sam pravila vise

puta i uvek nas odusevi

svojim ukusom i kremastom

strukturom :))

Recept je sa Coolinarike




kora:
6
belanaca
2 šoljice (za crnu kafu)
šećera
1 šoljica
ulja
50 gr
rendane čokolade
7 kašika
brašna
1 kesica
praška za pecivo


preliv:
6
žumanaca
5 kašika
šećera
125 gr
margarina
50 gr
rendane čokolade
100 gr
eurokrem bloka


Priprema :
Umutiti koru od belanaca sa šećerom,

na kraju mućenja dodati ulje i rendanu čokoladu,

zatim brašno i prašak za pecivo.


Peći u podmazanom plehu na 220 stepeni

dok ne porumeni. Ohladiti koru.


Za preliv umutiti žumanca i šećer, dobro da se

šećer istopi, kuvati na pari.

Pri kraju kuvanja dodati margarin i čokoladu,

kratko ukuvati, da se ne razliva.


Vrućim filom premazati koru.

Preko narendati eurokrem blok


Ja sam preliv kuvala na ringli i

to na najmanjoj temperaturi uz

stalno mesanje..Tako mi je brze,

a zumanca se lepo skuvaju :)))

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...