субота, 02. октобар 2010.

Musaka od pl. patlidzana sa sirom


Musake volimo, cesto ih spremam,
uvek nesto kombinujem i ova je jedna od tih…
Moze biti ukusan, brz i jednostavan
rucak za sve koji vole povrce i sir :)



Sastojci za 3 osobe :
1 plavi patlidzan/300 g/
200 g mladog sira
1 jaje
malo ulja
malo soli
po zelji prezle / mrvice/

Preliv:
1 jaje
po potrebi mleka


Priprema :
Plavi patlidzan oprati i iseci na kolutove, posoliti i ostaviti 15 minuta.
Umutiti jaje sa sirom i po zelji malo posoliti.


Vatrostalnu posudu blago podmazati, posuti prezlama po dnu i sloziti prvi red plavog patlidzana.
Rasporediti po njemu umucen sir, sloziti drugi sloj patlidzana i tako sve dok ne potrosite sve sastojke.


Umutiti jaje s mlekom i preliti preko pl. patlidzana, te posuti prezlama po zelji.
Mleka treba staviti da plavi patlidzan bude u njemu.

Peci na 200 stepeni dok se ne uhvati korica po vrhu, a mleko uvri.


Posluživanje:
Ja sam ovog puta dodala i malo dimljenog karea. Ovu musaku mozete praviti i sa mladim tikvicama.