четвртак, 28. октобар 2010.

Pizza


Cesto pravim pizzu, i uvek

nesto novo isprobam od

saveta koje "pokupim"

s raznih strana...

Ovo je najmeksa i najukusnija

podloga za pizzu :))


Testo :


1 ,5 dl mlake vode

o,5 dl ulja/ maslinovog/

1/2 paketica svezeg kvasca

1/2 kasicica secera

1 kasicica soli

1/2 kasicice Cedevite

250 gr brasna/ mesavina mekog i ostrog/


Nadev:

po zelji


Priprema :

U mlaku vodu staviti

secer i Cedevitu, izmrviti

kvasac i odmah dodati

ostale sastojke.


Umesiti mekano testo,

prekriti ga i ostaviti

30 minuta da nadodje.


Nakon toga, testo uzeti

u ruku, i bacati na pobrasnjenu

podlogu desetak puta.

Na ovaj nacin ucice vazduh i

ucinice da bude rastresito

i vazdusasto.

Ostaviti testo jos 30 minuta

i za to vreme grejati rernu

do temperature od 300 stepeni.


Uzeti okrugli pleh za pizzu,

dobro ga podmazati uljem,

staviti testo i masnim rukama

razvlaciti da prekrije ceo pleh

i jos malo po obodu.

Podloga treba da je u sredini

najtanja, a iduci prema ivicama

sve deblja.


Premazati pizzu paradajz pireom

ili pelatom, i slagati nadev po zelji.

Obilno je prekriti mozzarelom i

peci par minuta u zagrejanoj rerni .

7 коментара:

  1. Ja sam znala za sirće, ali mi se sviđa ideja sa Cedevitom :)
    A i ovaj deo sa obilnim prekrivanjem mocarelom je divan :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :))) Cedevita ce testu dati mehurice, bacanje isto tako a ulje je cini krckavom :)) Prava kombinacija za pizzu u kucnoj izradi :)) Ali, obavezno grejati rernu bar 30 minuta..:))

    ОдговориИзбриши
  3. Uf,tako si je lepo nadenula...kao iz najbolje picerije!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. U životu mi ne bi palo na pamet da stavim cedevitu u testo :)
    Isprobaću definitivno recept, baš me zanima...

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...