четвртак, 28. октобар 2010.

Pizza


Cesto pravim pizzu, i uvek nesto novo isprobam od saveta koje "pokupim" s raznih strana...

Ovo je najmeksa i najukusnija podloga za pizzu :))




Testo :

1 ,5 dl mlake vode
o,5 dl ulja/ maslinovog/
1/2 paketica svezeg kvasca
1/2 kasicica secera
1 kasicica soli
1/2 kasicice Cedevite
250 gr brasna / mesavina mekog i ostrog/


Nadev:

po zelji


Priprema :

U mlaku vodu staviti secer i Cedevitu, izmrviti kvasac i odmah dodati
ostale sastojke.

Umesiti mekano testo, prekriti ga i ostaviti 30 minuta da nadodje.

Nakon toga, testo uzeti u ruku, i bacati na pobrasnjenu podlogu desetak puta.
Na ovaj nacin ucice vazduh i ucinice da bude rastresito i vazdusasto.

Ostaviti testo jos 30 minuta i za to vreme grejati rernu do temperature od 300 stepeni.


Uzeti okrugli pleh za pizzu, dobro ga podmazati uljem, staviti testo i masnim rukama
razvlaciti da prekrije ceo pleh i jos malo po obodu.
Podloga treba da je u sredini najtanja, a iduci prema ivicama sve deblja.

Premazati pizzu paradajz pireom ili pelatom, i slagati nadev po zelji.

Obilno je prekriti mozzarelom i peci par minuta u zagrejanoj rerni .
Dovoljno je 8-10 minuta.