субота, 16. октобар 2010.

Ukusna oblanda


Drage moje citateljke blogerke,

proslavljam 1. rodjendan :))

Uzivala sam dok sam pisala,

pripremala i slikala jela iz

moje kuhinje ....

Nadam se da cemo nastaviti i dalje

da se druzimo...

Hvala vam sto ste bili

uz mene tokom ove prve, mozda i

najteze, godine Kuhinjskih carolija :)))


Za sve vas, jedan brz i ukusan recept :)



Sastojci:


1 pakovanje
oblandi
500 gr
secera
2 kasike
kakaoa
3 kasike
ostrog brasna
2 dl
mleka i li sojinog mleka
po zelji
kokos, mleveni orasi ili lesnici, mlevena Plazama ili mleveni kikiriki
250 gr
margarina


Priprema:


U dubljem sudu u kojem ce se kuvati fil,

na suvo izmesati secer, brasno i kakao ,

dodati mleko i staviti da se kuva.


Pustiti da kuva par minuta od trenutka kad

provri i dodati margarin koji ce se topiti u toplom filu.


Dobro sve pomesati i dodati oko 100 gr sastojaka po zelji.


Mlakim filom mazati oblande sa rebraste strane,

dobro pritisnuti i staviti nesto tesko preko poslednje oblande.


Ostaviti na hladnom 2-3 sata da se stegne. Seci kocke po zelji.


Posluživanje:


Fil ce vam biti redji, ali nikako ne dodajte puno satojaka

po zelji , jer ce se stegnuti i bice suva i neupotrebljiva oblanda.

Velika kolicina secera ce stegnuti fil.

Ovog puta sam dodala saku mlevene Plazme i oblanda je prelepa …