понедељак, 29. новембар 2010.

Brze oblande


Ovo je recept koji jako dugo koristim za spremanje brze poslastice...

Podelila sam ga svakom ko ih je probao i uvek mu se rado vracam :)


Sastojci :

1 pakovanje oblandi
Fil :
500 g secera
500 ml mleka ili sojinog mleka
3 kasike brasna
100 g cokolade
250 g margarina

Priprema

U dubljoj posudi za kuvanje pomesati brasno i secer,
dodati mleko i staviti na ringlu.

Od trenutka kad smesa prokljuca,fil kuvati 10 minuta
uz stalno mesanje.

Na polovini kuvanja dodati izlomljenu cokoladu i
dobro sve sjediniti.

Posle 10 minuta skloniti posudu sa ringle i dodajte margarin.
Mesati da se margarin otopi i sve dobro sjedini.

Filovati listove oblandi, pritisnutiih teskim predmetom i
ostaviti kolac na hladnom mestu da se dobro stegne.

Nikako ne drzati u frizideru, jer ce oblanda biti mekana.


Posluživanje:

Oblanda moze biti i posni kolac ako stavite sojino mleko.
Dobro prohladjenu iseci na zeljenu velicinu.

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...