понедељак, 29. новембар 2010.

Brze oblande


Ovo je recept koji jako dugo

koristim za spremanje brze

poslastice...

Podelila sam ga svakom ko ih je

probao i uvek mu se rado vracam :)


Sastojci :

1 pakovanje oblandi
Fil :
500 g secera
500 ml mleka ili sojinog mleka
3 kasike brasna
100 g cokolade
250 g margarina



Priprema
Vrijeme pripreme:
15 min
1
U dubljoj posudi za kuvanje pomesati brasno i secer,

dodati mleko i staviti na ringlu.
2
Od trenutka kad smesa prokljuca,fil kuvati 10 minuta

uz stalno mesanje.
3
Na polovini kuvanja dodati izlomljenu cokoladu i

dobro sve sjediniti.
4
Posle 10 minuta skloniti posudu sa ringle i dodajte margarin.

Mesati da se margarin otopi i sve dobro sjedini.
5
Filovati listove oblandi, pritisnutiih teskim predmetom i

ostaviti kolac na hladnom mestu da se dobro stegne.
6
Nikako ne drzati u frizideru, jer ce oblanda biti mekana.


Posluživanje:
Oblanda moze biti i posni kolac ako stavite sojino mleko.
Dobro prohladjenu iseci na zeljenu velicinu.

5 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...