уторак, 09. новембар 2010.

Gibanica sa mlevenim mesom


Kupujem razne casopise o hrani, isprobavam recepte, a najvise se obradujem DOBRA HRANA :))

Ovaj specijalitet je iz najnovijeg broja...Neobicnog imena, predivnog ukusa i ovo je nesto sto treba probati :))

Sastojci za 4 osobe :

500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa/ mesano ili junetina/
3 dl milerama
5 jaja
1 kasika hlebnih mrvica / prezle/
1 glavica crnog luka
0,5 dl ulja
susam, so i biber


Priprema :

Crni luk isitniti u blenderu.
Posebno odvojiti 4 belanceta od zumanaca i umutiti u cvrst sneg.
U posudi sjediniti meso, luk, mileram, zumanca, prezle i zacine po ukusu.
Dodati smesu od belanaca i polako promesati da se sjedine.
Kore za pitu podeliti na 2 dela.


Prvu koru poprskati uljem, prekriti drugom korom. Zatim premazati filom od mesa i preklopiti trecom korom.
Isti postupak ponavljati dok se ne potrose kore.

Filovane kore urolovati u veknu.
Na isti nacin napraviti i drugu veknu.

Pleh podmazati uljem, sloziti rolate,zaseci na odgovarajuce komade, premazati umucenim
jajetom i posuti susamom.

Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do rumene boje.
Prohladiti i iseci.


Posluživanje :
Sluziti uz jogurt kao veceru, ili moze biti toplo predjelo :))