четвртак, 18. новембар 2010.

Kroasan virsle


Recept je od moje drage prijateljice Tanje1234 sa Coolinarike...
http://www.coolinarika.com/recept/kraosan-virsle


Mirisno, ukusno, lisnato pecivo koje nas je odusevilo :))


Sastojci :)

800-900 g brašna
2 dl jogurta
2 dl mleka
2 jaja
30 g svežeg kvasca
1 kašicica šećera
1 kašika soli
250 g margarina
4 viršle
susam



Priprema :
Rastopiti kvasac u toplom mleku, dodati šećer
i 4 kašike brašna i ostaviti da nadođe,
zatim ga umešati u brašno sa jogurtom,
jajima i soli,ostaviti 15 minuta.


Od testa napraviti 8 loptica, svaku sem zadnje
premazati margarinom i slagati jednu na drugu.


Ostaviti oko 30 min. da testo naraste.


Razvući veliku koru debljine oko 0,5 mm,
premazati je  sa jednim belancetom da bi se
viršla zalepila za testo i da prilikom pečenja ne ispadne.


Kada je kora razvučena na jednom kraju poslagati
viršle i umotati u rolat,seći na komade debljine oko 1 cm,
ređati na pek-papir,premazati žumancetom i posutu susamom.


Peci na 200 stepeni do rumene boje.


11 коментара:

  1. Draga Jafi,savrsenstvo kao i sve od tebe. Hvala na divnim receptima!

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastično izgledaju, već zamišljam kako zagrizam..savršeno izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  3. Lepo se listaju, mekani su i drugi dan :) Odlicni su kao koktel pecivo i posluzenje za proslave :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Svaka čast.Pozdravi mi Tanju!Njeni recepti kao i tvoji su genijalni i provereno dobri!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicna peciva! Kod mene te ceka jedna nagradica pa svrati da je preuzmes kad budes imala vremena :) Puno te pozdravljam

    ОдговориИзбриши
  6. predobra peciva, jako mi se dopadaju kako izgledaju na slikama

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...