недеља, 14. новембар 2010.

Plavi patlidzan sa piletinom


Plavi patlidzan volimo i cesto ga spremam…Ovog puta je je bio po receptu moje turske
prijateljice blogerke http://umutsepeti.blogspot.com/2010/10/tavuklu-sandal-sefasi-ve-oduller.html...

Malo sam korigovala sastojke i prilagodila nasem ukusu…
Zakljucak je, nakon rucka, da cu se cesto vracati ovom receptu :))




Sastojci za 4 osobe:

2 plava patlidzana
1 pilece belo meso
1 glavica crnog luka
2 crvene paprike
2 paradajza
1 kasika pasiranog paradajza
1 kasika seckanog persuna
po potrebi biljno ulje
po ukusu so, biber
1 solja rendanog parmezana

Priprema:

Plavi patlidzan preseci na pola po duzini,
izdubiti sredinu i posoliti dobijene camcice.
Ostaviti ih 15 min.da stoje.
Iseckanu sredinu patlidzana sitno iseckati i dodati u nadev.

Nadev:

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan luk,
dodati iseckanu papriku , sredinu patlidazana,
iseckano belo meso i sve zajedno prodinstati da meso
odmekne.
Dodati iseckani paradajz, pasirani paradajz i zacine
po ukusu.Skloniti sa ringle te dodati iseckani persun
i sve dobro sjediniti.


Vatrostalnu posudu malo nauljiti,sloziti camcice od
patlidzana i puniti ih nadevom.
Pre pecenja, posuti patlidzan narendanim parmezanom
i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati
korica po vrhu.


Pre sluzenja, po zelji, mozete posuti jos malo narendanog
parmezana ili gaude.

Sluziti uz bareni pirinac.

* Jelo nas je odusevilo svojim mirisom i ukusom….

5 коментара:

  1. Volim kombinaciju mesa sa patlidžanom, a ovaj parmezan je ono ekstra što im da specijlni šmek!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam plavi patlidžan a ova kombinacija je zaista odlična, podseća me na maklubu.

    ОдговориИзбриши
  3. Patlidžan ne volim, pa ga nastojim kombinirati s "nečim finim", onda prolazi:)

    Na mojem blogu čeka te nagrada:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...