недеља, 14. новембар 2010.

Plavi patlidzan sa piletinom


Plavi patlidzan volimo i cesto ga spremam…

Ovog puta je je bio po receptu moje turske

prijateljice blogerke


Malo sam korigovala sastojke i prilagodila nasem ukusu…

Zakljucak je, nakon rucka, da cu se cesto vracati ovom receptu :))


Sastojci za 4 osobe:
2 plava patlidzana
1 pilece belo meso
1 glavica crnog luka
2 crvene paprike
2 paradajza
1 kasika pasiranog paradajza
1 kasika seckanog persuna
po potrebi biljno ulje
po ukusu so, biber
1 solja rendanog parmezana



Priprema:


Plavi patlidzan preseci na pola po duzini,

izdubiti sredinu i posoliti dobijene camcice.

Ostaviti ih 15 min.da stoje.


Iseckanu sredinu patlidzana sitno iseckati i dodati

u nadev.


Nadev:


Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan luk,

dodati iseckanu papriku , sredinu patlidazana,

iseckano belo meso i sve zajedno prodinstati da meso

odmekne.
Dodati iseckani paradajz, pasirani paradajz i zacine

po ukusu.Skloniti sa ringle te dodati iseckani persun

i sve dobro sjediniti.


Vatrostalnu posudu malo nauljiti,sloziti camcice od

patlidzana i puniti ih nadevom.
Pre pecenja, posuti patlidzan narendanim parmezanom

i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati

korica po vrhu.


Pre sluzenja,po zelji, mozete posuti jos malo narendanog

parmezana ili gaude.


Sluziti uz bareni pirinac/ rizu/.


Posluživanje :
Jelo nas je odusevilo svojim mirisom iukusom….

5 коментара:

  1. Volim kombinaciju mesa sa patlidžanom, a ovaj parmezan je ono ekstra što im da specijlni šmek!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam plavi patlidžan a ova kombinacija je zaista odlična, podseća me na maklubu.

    ОдговориИзбриши
  3. Patlidžan ne volim, pa ga nastojim kombinirati s "nečim finim", onda prolazi:)

    Na mojem blogu čeka te nagrada:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...