петак, 03. децембар 2010.

Corba od mariniranih pecuraka :)


Vreme je posta, ali je i dobro malo odmoriti od teske i mesne
hrane...
Ovo je ukusna, hranljiva i brza corba koju vam toplo preporucujem :)



Sastojci :
350 g mariniranih pecuraka po zelji
1 glavica crnog luka
250 ml paradajz pelata
1/4 celera
1 sargarepa
1 dl crnog vina
1 crvena paprika
1 l supe od povrca
prstohvat belog luka u prahu
1 kasicica secera
4 kasike ulja
po ukusu mesavina zacina, biber i
seckani list celera


Priprema :
1
Crni luk iseci na kockice, a sargarepu i celer izrendati.
2
Papriku iseci na stapice, a pelat paradajza samleti
na masini za mlevenje.
3
Na malo ulja prodinstati luk, dodati sargarepu i celer,
papriku pa prziti dok povrce ne omeksa.
Po potrebi dodavati vodu.
4
Kada je povrce napola dinstano, dodati prethodno
oprane i od vode ocedjene marinirane pecurke,
pelat paradajza, crno vino, secer i beli luk.
5
Zatim naliti supom od povrca i zaciniti po ukusu.
Poklopiti i kuvati dok povrce ne omeksa, a corba dobije
zeljenu gustinu.
6
Gotovu corbu posuti iseckanim liscem celera.

Posluživanje:
Corba moze biti deo rucka, ali i poseban obrok uz
neko integralno pecivo i djus kao pice.

9 коментара:

  1. Čorba sa mariniranim pečurkama je sigurno super. Nisam ih još marinirala kod kuće, ali imam želju, pa onda mogu i ovako da se spreme!

    ОдговориИзбриши
  2. Corbu sam jela sa svjezim pecurkama!!ma mislim da bas te marinirane dadnu malo kiselasti okus sto ja zapravo volimmu corbama !!!

    ОдговориИзбриши
  3. Predivna je kombinacija kiselog, vina i zacina :)

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da je odlična pogotovo sto su pečurke marinirane jer daju čorbi kisel

    ОдговориИзбриши
  5. Nikada nisam radila jelo s mariniranim gljivama, ali mi se jako sviđa ideja, naročito zato što volimo ovakva jela. Jako fino!

    ОдговориИзбриши
  6. I ja sam bila skepticna kad su u pitanju marinirane pecurke, ali me je rezultat iznenadio i ocarao :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...