петак, 03. децембар 2010.

Corba od mariniranih pecuraka :)


Vreme je posta, ali je i dobro malo odmoriti od teske i mesne
hrane...
Ovo je ukusna, hranljiva i brza corba koju vam toplo preporucujem :)



Sastojci :
350 g mariniranih pecuraka po zelji
1 glavica crnog luka
250 ml paradajz pelata
1/4 celera
1 sargarepa
1 dl crnog vina
1 crvena paprika
1 l supe od povrca
prstohvat belog luka u prahu
1 kasicica secera
4 kasike ulja
po ukusu mesavina zacina, biber i
seckani list celera


Priprema :

Crni luk iseci na kockice, a sargarepu i celer izrendati.

Papriku iseci na stapice, a pelat paradajza samleti
na masini za mlevenje.

Na malo ulja prodinstati luk, dodati sargarepu i celer,
papriku pa prziti dok povrce ne omeksa.
Po potrebi dodavati vodu.

Kada je povrce napola dinstano, dodati prethodno
oprane i od vode ocedjene marinirane pecurke,
pelat paradajza, crno vino, secer i beli luk.

Zatim naliti supom od povrca i zaciniti po ukusu.
Poklopiti i kuvati dok povrce ne omeksa, a corba dobije
zeljenu gustinu.

Gotovu corbu posuti iseckanim liscem celera.

Posluživanje:
Corba moze biti deo rucka, ali i poseban obrok uz
neko integralno pecivo i djus kao pice.