недеља, 12. децембар 2010.

Pilece grudi u "kaputu" :)


Setnju blogovima nastavila sam

po ruskim kulinarskim sajtovima :)

Tu bas ima puno dobrih, zanimljivih

ali i brzih i jednostavnih stvari...

Naziv jela vam govori da je u Rusiji hladno,

a ni kod nas nije nista bolje, pa da se piletina

ne smrzne, obukli smo je i dobro utoplili :)

Jelo je socno, topi se u ustima i sto jos jednog

nacina da pilece grudi budu ukusne i cesto

na nasim trpezama :)



Sastojci:
500 g pilecih grudi
2 glavice crnog luka
100 g rendane Gaude
4 kasike maslinovog ulja
1 kasika susene mirodjije
2 cena belog luka
po ukusu so i biber


Testo:
3jajeta jajeta
2 dl jogurta ili kefira
1,5 kasicica praska za pecivo
malo soli
po potrebi brasna



Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Pilece grudi iseci u tanje snicle.
2
U dubljoj posudi pomesati ulje,
zgnjecen beli luk, mirodjiju,so i biber.
3
Staviti meso u mesavinu od uilja
i zacina, dobro natopiti snicle i
ostaviti ih 30 minuta u frizideru.
4
U okruglu vatrostalnu ili keramicku posudu
sloziti snicle u krug i prekriti njima dno posude.
5
Preko snicli staviti iseckan crni luk i narendanu Gaudu.
6
Umutiti testo od jaja, jogurta ili kefira,posoliti po ukusu,

dodati prasak za pecivo i brasna toliko da se dobije smesa

gustine kao za palacinke.
7
Umucenom smesom prekriti snicle, mozete samo po

vrhu ili malo pustiti da probije kroz meso.
8
Meso peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se

po vthu ne uhvati rumena korica.


Posluživanje:
Posluziti piletinu isecenu na kocke uz neko varivo

i salatu po zelji .

9 коментара:

  1. Mislim da slika govori vise od reci! Mora da je preukusno! Obozavam piletinu u testima, nista lepse nema :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo zvuci jako fino! Moji obozavaju piletinu pa su mi novi recepti na tu temu uvek dobrodosli :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mi bas volimo piletinu, cesto je spremam, i svaki recept koji ugledam volim da pripremim..Probajte, i nadam se da ce vam se svideti :)

    ОдговориИзбриши
  4. Divota! Ovo će mi poslužiti jer često koristim pileće meso u ishrani. Jako lepo deluje!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična kombinacija! Ove grudi pokrivene su zbilja zamamnim kaputom, ali mislim da nije samo za zimu, već za sve vremenske uvjete. Bilježim.

    ОдговориИзбриши
  6. Predivno. Jako volim piletinu a narocito u kombinaciji sa tijestom. Slika sve govori, zaista izgleda preukusno.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...