недеља, 12. децембар 2010.

Pilece grudi u "kaputu" :)


Setnju blogovima nastavila sam po ruskim kulinarskim sajtovima :)
Tu bas ima puno dobrih, zanimljivih ali i brzih i jednostavnih stvari...

Naziv jela vam govori da je u Rusiji hladno, a ni kod nas nije nista bolje, pa da se piletina
ne smrzne, obukli smo je i dobro utoplili :)

Jelo je socno, topi se u ustima i sto jos jednog nacina da pilece grudi budu ukusne i cesto
na nasim trpezama :)



Sastojci:

500 g pilecih grudi
2 glavice crnog luka
100 g rendane Gaude
4 kasike maslinovog ulja
1 kasika susene mirodjije
2 cena belog luka
po ukusu so i biber


Testo:

3jajeta jajeta
2 dl jogurta ili kefira
1,5 kasicica praska za pecivo
malo soli
po potrebi brasna



Priprema


Pilece grudi iseci u tanje snicle.

U dubljoj posudi pomesati ulje,
zgnjecen beli luk, mirodjiju,so i biber.

Staviti meso u mesavinu od uilja
i zacina, dobro natopiti snicle i
ostaviti ih 30 minuta u frizideru.

U okruglu vatrostalnu ili keramicku posudu
sloziti snicle u krug i prekriti njima dno posude.

Preko snicli staviti iseckan crni luk i narendanu Gaudu.

Umutiti testo od jaja, jogurta ili kefira,posoliti po ukusu,
dodati prasak za pecivo i brasna toliko da se dobije smesa
gustine kao za palacinke.

Umucenom smesom prekriti snicle, mozete samo po
vrhu ili malo pustiti da probije kroz meso.

Meso peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se
po vthu ne uhvati rumena korica.


Posluživanje:

Posluziti piletinu isecenu na kocke uz neko varivo
i salatu po zelji .