петак, 21. јануар 2011.

Testenina sa ribom :)


Volimo ribu, cesto je spremam i uvek

pronalazim nove recepte kojima bih

iznenadila ukucane...

Ovog puta je bila kombinacija testenine

i ribe, znala sam da ce nam se svideti jos

kod prvog citanja,ali ovako dobro posno

jelo nisam ocekivala :)

Recept je iz casopisa DOBRA HRANA :)

Sastojci :
500 g fileta soma
1 glavica crnog luka
500 g posnih makarona
300 g sampinjona
3 dl soka od paradajza
3 dl supe od povrca iz kocke
1 dl belog vina
0, 5 dl maslinovog ulja
mesavina zacina i
biber

Priprema :
1
Crni luk ocictiti i iseci na rebarca, sampinjone
na listove, a filete soma na krupnije kocke.
2
Na maslinovom ulju proprziti crni luk, dodati
sampinjone i dinstati dok pecurke ne omeksaju,
a suvisna tecnost ne uvri.
3
U vecoj posudi sjediniti presne makarone,
kockice soma i dinstani luk sa sampinjonima.
Dodati zacine po ukusu i polako promesati.
4
U nauljenu vatrostalnu posudu sipati pripremljenu
masu od makarona i poravnati.
Posebno umutiti paradajz sok, supu od povrca i
belo vino pa preliti preko makarona da ogreznu.
Ukoliko pripremljena tecnost nije dovoljna , po
potrebi doliti jos vode.
5
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok makarone
ne omeksaju, a suvisna tecnost ne uvri.
Tokom pecenja po potrebi doliti jos malo vode.

Posluživanje :
Sluziti uzsalatu od svezeg kupusa i djus :)

3 коментара:

  1. Predivno izgleda a recept je naravno odličan, a kakav bi i bio iz najboljeg časopisa!!

    ОдговориИзбриши
  2. odličnan recept . Dobra ideja za dane posta.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...