понедељак, 21. фебруар 2011.

JASMININA ZAPECENA PILETINA


Recept je od moje virtuelne prijateljice
s mnogih kulinarskih sajtova Jasmine,
a kako mnogo koristimo piletinu,
morala sam ga isprobati...
Piletina je tako mekana i prosto se topi
u ustima :)

Sastojci:

500 g pileceg filea
300 g sampinjona
1 glavica crnog luka
3 cena belog luka
1 sargarepa
malo ulja
po ukusu biljni zacin
po potrebi senf i brasno
1 vezica persunovog lista
150 ml kisele pavlake
100 g gaude

Priprema:
1
Na ulju proprziti glavicu sitno iseckanog luka,
dodati sampinjone isecene na listice i izrendanu sargarepu.
Sve dobro proprziti da uvri tecnost, zaciniti po ukusu,
dodati beli luk, sitno iseckan list persuna i kiselu pavlaku.
2
Pilece belo meso/ file/, iseci na tanke snicle,
svaku premazati s malo senfa, uvaljati u brasno s
obe strane i proprziti na zagrejanom ulju po 5 minuta
s obe strane.
3
Podmazati vatrostalnu posudu, po dnu rasporediti sampinjone,
a preko sloziti pilece belo meso.
4
Preko mesa narendati gaudu, sve lepo poravnati i peci u
zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 220 stepeni.
5
Pecenu piletinu iseci po zelji i sluziti toplu.
Hvala Jasmini na divnom receptu :)

5 коментара:

  1. Ja je spremam slično, samo ima drugo ime. Ništa lepše od kombinacije piletine, kačkavalja i šampinjona, samo čaša belog vina nedostaje.

    ОдговориИзбриши
  2. Divno Jafi!!Volim recepte sa piletinom.Svrati draga kod mene po nagradicu:))

    ОдговориИзбриши
  3. Krasno izgleda, sigurno je fino i odlična je ideja!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala..Toplo vam preporucujem ovaj recept :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...