среда, 02. фебруар 2011.

Lisnate kifle s kackavaljem :)


Kad neko toliko voli i mesi pecivo, onda je

svaki novi recept izazov...

Ovog puta sam isprobala recept iz casopisa

KISELO TESTO 2...

Mekane. lisnate, tope se u ustima..

.i jos brze kifle... :)



Sastojci :
550 g psenicno brasno tip 400
1 kesica suvog kvasca
ili 20 g svezeg kvasca
200 ml kiselog mleka
1 dl mlake vode
1 kasicica secera
1 kasicica soli
1 jaje
1 zumance


premaz :
200 g margarina za mazanje s ukusom jogurta


nadev:
200 g dimljenog kackavalja
i jos 1 jaje i susam


Priprema :


1
Razmutiti kvasac u vodi sa secerom,dodati kiselo mleko,

so, jaje, zumance i s brasnom zamesiti testo koje se ne lepi za ruke.
2
Ostaviti testo, prekriveno krpom, na toplom da kisne oko 30 minuta.
3
Uskislo testo podeliti na 8 loptica i malo ih premesiti i ostaviti ih jos 10 minuta.
4
Margarin penasto umutiti.
Svaku lopticu rastanjiti u krug velicine tanjira, premazati umucenim margarinom

i slagati jedan krug na drugi.
Poslednji krug ne premazivati margarinom.
5
Tako premazane krugove rastanjiti u sto vecu kruznu ili pravougaonu povrsinu.
Seci trouglove, velicine po zelji, na svaki staviti po komad kackavalja i uviti kiflu.
6
Uvijene kifle slagati u pleh, ukljuciti rernu na 250 stepeni i nakon 15 minuta, premazati kifle jajetom i posuti susamom.
7
Kifle peci u zagrejanoj rerni do rumene boje.
8
Ja sam testo rastanjila u pravougaonik, isekla 4 trake i od svake jos 9 trouglova.
Ako volite vece kifle, rastanjite u krug i seci krug na 16 do 24 trougla.
9
Pecene i prohladjene kifle, mozete zamrznuti, i po potrebi podgrejati...
Mekane su i drugi dan, margarin se ne oseca i ukus im je poput kroasana.

11 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...