понедељак, 07. фебруар 2011.

Yogurtbrød (kruh od jogurta)


Hleb s jogurtom???
Ako mogu peciva, moze i hleb..:)

Divan, mekan i mirisan hleb po receptu Dzana71
http://www.coolinarika.com/recept/yogurtbrd-kruh-od-jogurta/


Sastav :

1 kg bijelog brasna
50 gr omeksalog maslaca ili margarina
50 gr svijeze germe(kvasca)
2 kasikice soli
2 kasikice secera
6,5 dcl gustoj jogurta 3,5 %
malo mlijeka za premazat kruh


Priprema :


1
plasticnu zdijelu staviti brasno, so, maslac, i sve zamjesiti sa jogurtom u kojem smo predhodno izdrobili germu, secer i izmjesali.
2
Zamjesiti da tijesto se fino odvaja od zdijele i ostaviti na toplom da stoji pokriveno 25 min.
3
Kada je tijesto odstojalo napraviti dvije loptice ostaviti ih par min da odstoje na pobrasnjanoj povrsini.
4
Od kugli napraviti dva velike struce(rolat) na taj nacin sto trljate rukama gore-dole dok nedobijete veliku strucu.
5
Na pleh koji smo predhodno oblozili papirom za pecenje stavimo oba kruha.Kruh se zajece ostrim nozem par puta i ostaviti pokriveno da odstoji 25 min.
6
Rernu ugrijati na 200 stepeni i kad je kruh odstojao premazati ga mlijekom i staviti da se pece 40 min.
7
Kada ste ga izvadili iz rerne ostaviti ga da odstoji 15-tak min i mozete se posluziti.


Ja sam koristila mesavinu psenicnog i

ovsenog brasna, a hleb smo pojeli

u letu :)

6 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...