среда, 09. фебруар 2011.

Zapecena piletina


Jos jedan u nizu recepata
s piletinom :)
Kombinacija piletine, paprike,
suvog mesa i jos necega...:)

Sastojci
Broj osoba:
5 osoba
800 g pileceg belog mesa
6 fileta pecene paprike
100 g brasna
4 jaja
200 g trapista
200 ml pavlake za kuvanje
1 dl mleka
150 g suvog vrata
2 kasike butera
po ukusu Vegeta, beli luk u prahu, biber

Priprema :
1
Pilece belo meso iseci na snicle, istanjiti ih tuckom i zaciniti po ukusu.
2
Trapist izrendati na krupno, filete paprike dobro ocediti i iseci na trake,
a suvi vrat na kockice.
3
Odgovarajucu vatrostalnu posudu namazati buterom.
4
Pripremljene snicle uvaljati u brasno, pa u umucena 2 jajeta.
Polovinu snicli rasporediti po dnu posude, posuti ih polovinom paprika,
polovinom suvog vrata i polovinom trapista.
. 5
Isti postupak ponoviti jos jednom.
6
Posebno umutiti preostala jaja, mleko, pavlaku i zacine po ukusu te
preliti preko pripremljenog jela.
7
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ukoliko jelo tokom pecenja ranije porumeni a u sredini ostane zivo,
prekrijte ga alu folijom i nastavite sa pecenjem.

Posluživanje:
Posluziti uz salatu od pecenih paprika i djus.

13 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...